um 20202 program

Program til Sydfranske forkælelser!

 

Dag 1. Afrejse – Ankomst til Hotel Axat
Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ time, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og på vejen til Axat stopper vi ved den gamle historiske middelalderby Beziér, hvor vi holder en lille pause, for at strække benene. Gert har lavet en lille sandwich, som vi nyder inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre. Når vi kommer frem til hotel Axat og har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer, og området omkring os. Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe inden vi går til ro.

Dag 2. Byen Axat og Honningværksted
Vi starter dagen med en lille langsom slentretur rundt i den hyggelige lille by Axat. Hvor vi hører lidt om byens historie og ser hvor butikkerne er og den slags. Herfra går vi i nordlig retning gennem de smukke Pyrenæer, så vi kan samle appetit til frokosten, som serveres i slotshaven. Om eftermiddagen besøger vi byens lille honningværksted, hvor der er mulighed for at smage honning fra blomster, vi ikke kender i Danmark.

Dag 3. Château de Puilaurens – Gorge de Jaume – Grill
Vi går de 9 km til den smukke gamle borg Château de Puilaurens. Borgen, som er en af Carcassonnes fem sønner, var tidligere en vigtig forsvarsborg og spillede en vigtig rolle i områdets historie. Borgen rejser sig stolt på sin klippe fra bunden af ”Boulzare dalen” i byen Lapradelle, det ligger i 700 meters højde.

Bussen henter os og vi mødes med kokken, som har tændt op i den store grill. Mens vi summer over dagens tur spiser vi herlig mad, med god vin til – ren nydelse. Om aftenen serveres et let måltid.

Dag 4. Middelalderborgen – Carcassonne 
Vi kører til Carcassonne og indsnuser atmosfæren i byens gader inden vi går det korte stykke til Europas største fæstningsborg. Den imponerende borg har ikke færre end 52 tårne. Vi spiser frokost i brogen og går bag efter på egen hånd i den gamle middelalderborg.

Dag 5. Byen for enden af vejen – hos Gedemor
Af snoede veje kører vi op og op til vi når 1.394 meter. Når vejen ender, er vi i byen Le Clat. Her skal vi besøge Gedemor, som er en af byens bare 18 indbyggere. Her lever hun sammen med sin mand af deres 50 geder. Vi skal høre, hvordan de laver ostene og vi skal selvfølgelig også smage. Vi skal på en kort gåtur, hvor vi fornemmer, hvor små vi er i forhold til de magiske bjerge.

Dag 6. Marked og en præsts hemmeligheder
Vi besøger det lille lokale marked i Esperaza, hvor vi kan købe alt fra oliven til fornøjelige kittelkjoler. Sid på en cafe og lad en skøn blanding af fine franske damer og gamle engelske hippier fryde dit øje. Efter besøget går turen til Rennes-le-Château.

Allerede på køreturen op til byen er der små, men tydelige tegn på, at den lille by skiller sig ud fra andre småbyer i området. Den lille maleriske landsby blev international kendt efter Dan Brown’s Da “Vinci mysteriet”. Vi medbringer selv frokost.

Dag 7.  Betagende Gorge de Galamus, Corbière vin og møllerens by
Vi kører til den forbløffende ”Gorge de Galamus” – en af de mest storslående landskaber i området. Gorge betyder kløft, og denne kløft er 400m dyb og over 2,5 km lang. Selve kløften er skabet af floden Agly, der gennem millioner af år langsomt har skåret sig vej ned gennem de smukke kalksten. Kløften er et utroligt og betagende syn. Den gamle vej fra 1894 er hugget ind i den lodrette østlige klippe. I den sydlige ende af kløften, kan man se, at det lille pilgrimkloster St.Antoine-De-Galamus klamrer sig til klippeafsatsen. De der har lyst, går et stykke ud i kløften for at betragte dette fantastiske sted med al sin skønhed.

Vi fortsætter forbi den enorme borg, som troner som en ørnerede i 800 meters højde. Vi skal besøger Château Trillol som laver herlig vin. Vi spiser vores medbragte frokost på Château Trillol, som laver nogen af Corbières bedste vine! Vi skal selvfølgelig nyder de gode vine til vores frokost.

Om eftermiddagen besøger vi den smukke lille by Cucugnan, hvis mølle, som stadig er i drift den dag i dag, troner på toppen af den lille by. Her er der mulighed for en lille gåtur eller købe en kop kaffe og nyde stemningen.

Dag 8. Ude godt men hjemme bedst
Selv om det vil være vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang. I bliver hentet ved hotellet af bussen, og kørt til lufthavnen. Og nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande til næste gode rejseoplevelse…

Comments are closed.