bo spis pyrenæerne

Vi bor i en lille og overskuelig fransk landsby

Byen med kirke, romersk bro, bjerge i baggrunden

Her møder du det autentiske sydfranske. Languedoc er en perlerække af spektakulære udsigter, smukke borge, vinmarker, markeder og ikke mindst de lange lune sommeraftener, fyldt af duften fra de mange vilde blomster og krydderurter.

Lyden af skovene og floden, der bruser gennem byen, blandes med et væld af fuglestemmer og cikadesang.

Du kan se ørnene hænge oppe over borgenes forrevne tinder, og drømme dig tilbage til en anden tid, mens du sidder på en hyggelig cafe, med en god kold øl, et glas perlende vin, eller en kop god espresso.

Men du får også mulighed for at opleve den magiske kombination af at være i Frankrig, når du er uden for hotellet, mens du i næste øjeblik inde på hotellet er der, hvor vi taler dansk, og kan vejlede og hjælpe dig på dit eget sprog. Dine danske værter har i over 15 år boet i Sydfrankrig det meste af året, og de kender hele området rigtig godt. De ved, at det er vigtigt, at alt foregår i et tempo, hvor alle kan være med. Ingen stress, intet jag, det er dig, der for en gangs skyld bestemmer tempoet.

Hotellet

Hotel Axat er et lille familiedrevet hotel med få værelser. Vi bor småt men godt med plads til både dig og din partner.

Alle værelserne har eget bad og toilet, og er rene og hyggelige med gode senge – med dyner eller den velkendte ’kuvert-opredning’ efter eget ønske.
Alle værelser er indrettet enkelt og individuelt.

Værelse på hotel axat

Den store dejlige fælles stue forklæder vi til formålet.

Vil du se tv, lytte til radio eller læse en god bog, er du velkommen i den dejlige store stue, med sofaer, bøger etc. og med balkon ud til gaden hvor man kan se på det lokale byliv.

Skal I spille bridge, stiller vi vores 5 bridgeborde op. Vi har spille-kasser og kort til 20 bridgeentusiaster.

Det er der, i stuen, at vi skaber rammen for fællesskab. Her kan vi mødes for at summe over dagens oplevelser og for at hygge om os selv. Her serveres kaffen og har har du mulighed for at summe med de andre inden du går til ro.

Du og gruppen bor som de eneste på hotellet. Hele ugen er dette dit ‘nye hjem’ og det at værterne taler godt fransk og dansk, giver en stor tryghed.

Hvis du har brug for at trække dig tilbage, er du velkommen til at smutte over i hotellets lille gårdhave.

Her kan du sidde ganske uforstyrret under den store parasol kun omgivet af smukke blomster.

Her smager du på Pyrenæerne!

Makrel på bund af salat

Køkkenchefen Gert’s mad er et kapitel for sig selv. Han nyder at finde gode lokale råvarer, inspireret af sæsonen. Al maden er fransk, og du vil komme til at spise god, veltillavet mad.

Hver dag hentes nye varer, for i Sydfrankrig nøjes man ikke med det næstbedste, tomaterne og salaten smager bare bedre, når de er friskplukkede.

Vinen har en helt særlig plads! Der findes mange gode historier i vinens verden. De er blevet fortalt fra generation til generation, og de har det med at blive bedre og bedre.

Alle disse historier er årsagen til, at myter om vin trives i bedste velgående i dag. Men hvad er fup, og hvad er fakta?

Både Gert og Cheri interesserer sig for gode vine, og har godt kendskab til egnens gode vinbønder. De har gennem mange år afholdt vinsmagninger og vinrejser, og de vil fører dig gennem vinens verden. Du vil også komme ud og se, hvor den vin du har drukket har groet. En helt særlig oplevelse.

Vi befinder os i en tidslomme, hvor du har retten til langsommelighed

kvinde sidder på øen, romersk bro i baggrunden

Hver dag byder på nye fælles oplevelser. Har man lyst til en “afslapningsdag” i Axat — i stedet for at tage på udflugt – er det selvfølgelig også muligt.

Det er dig der er i fokus!

Vi er en lille gruppe og derfor kan vi være fleksible – det betyder fx, at kan du kun gå halvdelen af en planlagt tur, så bliver du hentet undervejs.

Har du brug for en lur, har vi tæpper med i bussen og vi finder et dejligt sted, hvor du kan ligge i skyggen.

Har du og din kære lyst til bare at holde i hånd og gå alene i den lille by, så er det det I gør.

Den lille ø som ligger midt i Aude floden byder dig velkommen, når du har lyst. Vi har tæpper, som du kan låne med. Du er også velkommen til at tage en bog eller et glas rosé under armen og bare nyde din egen selvforkælelse.

Det er dig det handler om!picnic med hjemmelavet delikatesser

Vi i TourCathare vægter den personlige kvalitet, omsorg og nærvær.

Du er vores gæst og vi vil elske at give dig et pusterum og forkæle dig.

Vi kan ikke drage fordel af ‘stordrift’ ligesom mange rejseselskaber med kæmpehoteller og voldsomme buffeter – men det vil vi heller ikke!

Vi vil det nære, det menneskelige, det rare. Du er ikke bare en gæst – du er VORES gæst. Du fortjener opmærksomhed og det kan du kun få når du rejser i en lille og eksklusiv gruppe, som vil hinanden. Derfor er vi aldrig over 10 par eller 20 personer og råder dig til hurtig tilmelding.

Så tag med på rejsen, hvor du får fly, bustransport, alle udflugter, al maden du spiser og vinen du drikker til maden, overnatninger i gode senge, og ikke mindst en rejseleder der taler dansk, og som kender området, og dine behov.

Vi glæder os til dig og nyde dit selskab – A très bientôt !

 

floden med ø og romersk bro

Comments are closed.