bo spis pyrenæerne

Hotel Axat – som at komme ‘hjem’! 

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er map_Languedoc2.gif

På det lille sted er indgangen ikke imponerende – tja, den er måske ligefrem lidt diskret – men til gengæld er det næsten som at være hjemme, når man træder ind ad døren og bydes velkommen af hotellets danske værter.

Der er altid en ærlig interesse, en varme og en venlig atmosfære på det lille familieejede hotel, hvis historie går over 200 år tilbage.

Det lille autentiske franske hotel oser af hjemmelig hygge og samtidig giver det en tryghed at vi taler dansk!

Der er ro og ingen stress på det charmerende gamle hotel. Her er altid en varme og ærlig interesse for vores gæster og vi sætter en ære i at give, hver enkelt en oplevelse ud over det sædvanlige.

Vi bor småt men godt med plads til både dig og din partner. Alle værelserne har eget bad og toilet, de er rene og hyggelige med gode senge – med dyner eller den velkendte ’kuvert-opredning’ efter eget ønske.
Alle værelser er indrettet enkelt og individuelt. Der er internet på alle værelser og en fan i loftet, som kan køle dig på varme dage.

Vil du se tv, eller lytte til radio, så har vi en dejlig stor fælles stue, med sofaer, bøger etc. og med balkon ud til gaden hvor man kan indsnuse det summende byliv.

Det er her, i stuen, at vi skaber rammen for fællesskab. Her kan vi mødes for at summe over dagens oplevelser og for at hygge om os selv.

Det er også her, vi byder velkommen ved vores 5 bridgeborde, her vi læser digte, synger, fortæller historier, maler holder vinsmagning og meget mere.

Det er muligt at lave sig en kop kaffe/te og få et lille pusterum.

Vi bor som de eneste på hotellet. Det at værterne taler godt fransk og dansk, giver en stor tryghed. Har du brug for at trække dig tilbage, er du velkommen til at smutte over i hotellets lille gårdhave. Her kan du sidde ganske uforstyrret under den store parasol kun omgivet af smukke blomster.

Hotellet råder over den gamle slotshave, hvor byens gamle slot dyrkede deres krydderurter. Slottet, hvoraf der kun er en ruin tilbage, blev bygget i 1630. Grundet områdets dramatiske historie, blev slottet affolket i slutningen af 1700-tallet. Fra haven er der udgang til den brusende flod ‘Aude’. I haven laver vi forskellige aktiviteter, og det er også herfra vi henter vores egne figner, nødder laurbær og andre krydderier.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er IMG_2779.jpg

Her smager du på Pyrenæerne!

Køkkenchefen Gert tryller med potter og pander. Gryderne er fyldte af smagfulde franske madtraditioner krydret med indslag fra det farverige catalanske køkken. Gert nyder at finde gode lokale råvarer, inspireret af sæsonen. Hver dag hentes nye varer, for i Sydfrankrig nøjes man ikke med det næstbedste, tomaterne og salaten smager bare bedre, når de er friskplukkede. Med gode råvarer og originalitet, nytænker han egnsretter og tilsætter sit personlige præg og skaber det perfekte ægteskab mellem mad og vin.

Vinen taler sit eget sprog. Både Gert og Cheri interesserer sig for gode vine. De afholder vinsmagning i Danmark og arrangerer vinrejser og vinskole i området, hvilket har givet dem et indgående kendskab til egnens gode vinbønder. Du kommer hel tæt på, når vi skal ud og se, hvor den vin du har drukket har groet. En helt særlig oplevelse.

Vi befinder os i en tidslomme, hvor du har retten til langsommelighed

Hver dag byder på nye fælles oplevelser. Har man lyst til en “afslapningsdag” i Axat — i stedet for at tage på udflugt – er det selvfølgelig også muligt.

Det er dig der er i fokus! Vi er en lille gruppe og derfor kan vi være fleksible – det betyder fx, at kan du kun gå halvdelen af en planlagt tur, så bliver du hentet undervejs. Har du brug for en lur, har vi tæpper med i bussen og vi finder et dejligt sted, hvor du kan ligge i skyggen. Har du og din kære lyst til bare at holde i hånd og gå alene i den lille by, så er det det I gør.

Byen Axat

Landsbyen, er en malerisk landsby som ligger for foden af de Franske Pyrenæer. Den har blot 650 indbyggere. Den er overskuelig og ikke for turistpræget. Den storslåede natur med sine høje bjerge omslutter byen. Naturen her er afvekslende, inspirerende og revitaliserende. Læs mere om byen og området

Når du er hos os, investerer du i dig selv

Vi hos TourCathare vægter kvalitet, omsorg og nærvær. Med respekt, forkælelse og vished giver vi dig et pusterum og mulighed for at gode minder. For os er du ikke bare en gæst – du er VORES gæst!

Vi kan ikke drage fordel af ‘stordrift’ ligesom mange rejseselskaber med kæmpehoteller og voldsomme buffeter – men det vil vi heller ikke!

Vi vil det nære, det menneskelige, det rare. Du fortjener opmærksomhed og det kan du kun få, når du rejser i en lille og eksklusiv gruppe, som vil hinanden. Derfor er vi aldrig over 10 par eller 20 personer.

Fokus ligger på at være sammen om de gode ting, at få store oplevelser og mærke sig selv. Her foregår alt i et tempo som alle kan være med til og med en flexibilitet, hvor vi hurtigt kan agere anderledes.

Vi glæder os til dig og nyde dit selskab – A très bientôt !

floden med ø og romersk bro

Comments are closed.