Navnet TourCathare

Cathare (dansk: kathar) er græsk og betyder ’de rene’. Betegnelsen blev brugt om en religiøs bevægelse, som opstod i Languedoc i det 12. århundrede. Katharernes simple budskab var i sin enkelthed ’at vi skal være gode mennesker’. Katharismen fik en enorm opbakning af områdets lokale befolkning. Men i 1209 blev det Paven og den franske konge for meget og de indledte et korstog mod katharerne. Flere tusinde mennesker blev tortureret og dræbt.

Paven og kongen kunne tage liv, men de kunne ikke tage den livsfilosofi, kultur, tolerance og styrke som disse mennesker besad og som fortsat lever her i Pays Cathares – landet som ikke findes!

Vi har stukket næsen dybt ned i historien, vi har gået på deres stier, vi har besøgt deres slotte – kort sagt, har vi fulgt Catharene i deres fodspor. Vores livsfilosofi er nærvær, mennesket og nu’et. Vores styrke er vores store lokalkendskab og gode lokale samarbejdspartnere. Vores energikilde er er vores engagerede gæster, glæde, naturen og store oplevelser. Derfor fandt vi det helt naturligt at kalde os ‘TourCathare’.

hotelaxat

 

Comments are closed.