bridge 2021

Sydfranske oplevelser og et ‘touch’ af bridge

Eventyrrejse for mennesker med sans for forkælelse

Rejseperiode:
15.10.2021 – 22.10.2021

UDSOLGT

*Prisen er baseret på én person i delt dobbelt værelse. Ønsker du enkeltværelse kan dette tilkøbes for kr. 1.500,-. (begrænset antal)

Denne rejse, som vi har arrangeret i samarbejde med Ellen Fænøe og Helle Svensson, er en kombination af store kultur- og naturoplevelser, herlig bridge og godt selskab.

Dagene er nøje tilrettelagt, så vi oplever forskelligartet natur, små hemmelige steder, den lokale befolkning og på toppen af det hele, bridge i det omfang I selv ønsker.

Vi har 5 bridgeborde samt spillekasser og kort til 20 personer. Nogle af vores bridgeklubber medbringer selv bridgemates andre gør ikke og de klare bridgespillet med notering på sedler og regnskab på manuel vis.

Hver dag vil ‘Le Chef’ tage imod os i Restauranten – Stedet, hvor autentisk mad, vin og kultur møder dansk kreativitet i et smagfuldt univers. Her banker hjertet for god kvalitet, lækre råvarer og smagfulde oplevelser.

Glæd dig til:

  • Pyrenæernes fantastiske landskaber med stejle bjergsider, dybe dale, imponerende udsigter og spændende flora og fauna.
  • Besøg ved Canal du Midi – den ældste fungerende kanal i verden.
  • Picnic og hygge i Slotshaven med den brusende flod som nærmeste nabo.
  • Besøg i bjerglandsby med store udsigter, besøg på det lokale osteri og den lille landsbykirke.
  • Dybe kløfter og knejsende klippeformationer på turen til Gorges de Galamus.
  • Den smukke maleriske landsby, Rennes-le-Château som bl.a. Dan Brown fik gjort kendt, langt ud over Frankrigs grænser via “Da Vinci mysteriet”.
  • Vingårdsbesøg med liflige bobler, sydfransk atmosfære og lokale specialiteter.
  • Det kulørte og velduftende lokale marked i Esperaza.
  • Solmodne tomater, oliven, catalanske specialiteter, verdens bedste gedeost, skønne herlige vine og meget, meget mere.
  • Godt selskab med charmerende og sjove mennesker i skøn kombination med gode oplevelser

Nedenstående program er flexibelt og der kan forekomme ændringer, hvis dette bliver nødvendigt.

DAG 1 – ANKOMST OG VELKOMMEN

Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ timer, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og på vejen til Axat stopper vi ved den gamle historiske middelalderby Beziér, hvor vi holder en lille pause, for at strække benene. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre. Når vi kommer frem til hotel Axat, har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer og området omkring os. Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe inden vi går til ro.

DAG 2 – DALBYEN OG BJERGBYEN

Vi starter dagen med en lille langsom slentretur i smalle gader og opdager den hyggelige lille dalby Axat. Vi hører lidt om byens historie og ser hvor butikkerne er og den slags. Turen går videre ud i de smukke og prægtige Pyrenæer, hvor vi indsnuser den rene bjergluft. Måske er vi så heldige at krydse et vildsvin eller få følgeskab af en kongeørn. Vores mål er en lille bjergby, hvor vi besøger det lokale osteri, som laver vidunderlige oste. Vi skal selvfølgelig smage på herlighederne. Vi spiser frokost omgivet af naturen inden vi slutter af med et besøg i den lille landsbykirke.

DAG 3 – BESØG ET LOKALT MARKED

Det kulørte og velduftende markedet er ikke blot stedet, hvor du kan købe friske grøntsager, frugt, fisk, brød, ost og en lang række andre lækkerier. For de lokale har turen til markedet nærmest karakter af et ritual, som er en fast del af livsstilen i Sydfrankrig. Her er man ikke bange for at bruge lidt ekstra tid på at høre om familien, og man tager sig også gerne tid til at vende verdenssituationen over en kop kaffe eller en tidlig Pastis på den nærliggende café. I weekenden er hele familien med. Det er her de mødes, socialiserer, går tur og oser. For den besøgende er der ikke nogen bedre måde at friske sit fransk op på. Det er en oplagt mulighed for at møde lokalbefolkningen præcis som de er. Og hvem kan modstå glæden ved at købe friske oliven, store saftige svesker, hjemmelavet ost, fransk nougat og stor saftige frugter eller økologiske grøntsager, der dyrkes inden for 30 km’s afstand. Når vi har fået smagt og købt lækkerier, kører vi i retning mod Axat. Vi gør holdt i Quillan. Her får vi lidt tid, på egen hånd, til at nyde den gamle slotsruin, byens atmosfære og endda købe en lille kold øl, hvis du lyster.

DAG 4 – LIMOUX – MAISON GUINOT OG ANDRE LÆKKERIER  

Vi kører til den lille by Limoux, som ligger cirka 35 km kørsel fra Axat. Vi nyder en kop kaffe på det gamle torv og indsnuser atmosfæren i byens gader. Vi fortsætter til vinhuset Maison Guinot , som stammer fra 1875. Her værner man stolt om vintraditionerne. Selvom den moderne teknologi for længst har udviklet teknikker, der automatisk vender vinflaskerne, gør man hos Maison Guinot en dyd ud af stadig at vende de mousserende vine i hånden med den traditionelle metode. Vi skal smage den vidunderlige mousserende Blanquette de Limoux. Husets vinkælder, som rummer 2500 m2,  indeholder 30.000 flasker, og i løbet af 30 dage vendes flaskerne 1/4 omgang hver dag. Blanquette de Limoux menes at være Frankrigs første mousserende vin. Tæt på Limoux ligger det gamle munkekloster Saint-Hilaire, hvor man mener, benediktinerne første gang opfandt den boblende vin. Bag klosterets smukke søjlegange og tykke mure har man fundet munkenes skrifter, som helt tilbage i 1531 berettede om den traditionelle vinmetode. I dag er Saint-Hilaire et fredfyldt sted, hvor folk kommer for at læse, studere og skrive. Med os har vi Gerts dejlige frokost.

LOKALE DELIKATESSER HOS MAISON J. AYMERIC

Godt mætte af både historie, frokost og herlige bobler sætter vi næsen hjemad, men inden lægger vi lige vejen omkring et lille hyggeligt sted. Vi besøger vi ’Maison J. Aymeric’. Maison J. Aymeric er en lille familievirksomhed, som begyndte i byen Limoux. Grundlæggeren Joseph Americ, som var uddannet slagter, begyndte at henkoge sin hjemmelavede og populære Fricassée, så denne kunne holde sig længere hos kunderne, som ofte kom langvejs fra og som derfor kunne købe retten med hjem, så de ikke skulle tage rejsen så ofte. Hurtigt fik andre hjemmelavede specialiteter samme behandling. Idag har de et stort udvalg af håndværkslavet delikatesseprodukter. Du kan finder alt lige fra ‘Terrine de sanglier au Maury’ – som er en hjemmelavet pâte med den lokale søde Maury vin, henover ‘Cassoulet au confit de canard’ – den lokale ret, som bondekonerne i Castelnaudary, lavede til soldaterne under englendernes belejring af byen under hundredesårs krigen. Retten tilberedes af syltet and, Toulouse pølse og store hvide bønner. Du kan selvfølgelig også finde ‘Limonade artisanale cerise griotte’ – den friske håndlavede syrlige kirsebærsaft samt fransk nougat. Vi besøger stedet, hvor vi kan drikke kaffe og købe lokale lækkerier.

DAG 5 – BETAGENDE GORGE DE GALAMUS

Et besøg i ”Gorge de Galamus” giver dig en gåsehudsfremkaldende oplevelse. Gorge betyder kløft, og denne kløft er 400m dyb og over 2,5 km lang. Selve kløften er skabet af floden Agly, der gennem millioner af år langsomt har skåret sig vej ned gennem de smukke kalksten. Højt oppe på kløftens væg går den gamle vej fra 1894. Vejen blev hugget ind i den lodrette klippe og er den eneste vej som forbinder baglandet i Corbiere med hovedvejen i St. Paul. I den sydlige ende af kløften ligger det lille pilgrimkloster St.Antoine-De-Galamus, som klamrer sig til klippeafsatsen. Klostret besøges via en smuk, lille smal og naturlig sti.  Det er muligt at gå et stykke ud i kløften for at betragte dette fantastiske sted med al sin skønhed.

VIN I MØLLERENS BY 

For foden af den mægtige borg ligger den smukke lille by Cucugnan, hvis mølle, som stadig er i drift den dag i dag, troner på toppen af den lille by. Byen er berømt af den anerkendte forfatter Alphonse Daudet i dennes ‘Lettres de mon moulin‘. ‘Breve fra min mølle’ er en af fransk litteraturs perler. Det er en samling charmerende noveller fra 1800-tallets Occitanien, skrevet med fantasi og indlevelse, humor og stor fortælleglæde. I sine noveller skildre Daudet egnens natur og folkeliv i brydningstidens  Frankrig i 1800-tallet og handler om Sognepræsten i Cucugnan. Sognepræsten fortæller i en prædiken, at han drømte, at tro ikke længere var til stede blandt indbyggerne i Cucugnan. Præsten rejser fra Paradiset for at finde sine sognebørn i Skærsilden. Men præsten fandt ikke sine sognebørn i Skærsilden men derimod i helvede. Præsten fortalte, at han derefter lavede en plan for tilgivelse, så alle fra landsbyen kunne genoprette deres tro og komme i hjem til Paradiset. Det er muligt at gå en lille tur, købe en kop kaffe og en håndlavet småkage, bagt på mel fra den smukke mølle og indsnuse stemningen. Vi er i vinområdet Languedoc-Roussillon, hvor der hovedsagelig dyrkes vin og oliven. Områdets vinhistorie, som går helt tilbage til 700-talleter, har gennem årene været dramatisk. I dag er området leverandør af en lang række fremragende vine. Vi vil stifte bekendtskab med et bredt udvalg af herlige vine både hjemme i Restauranten hos Gert men også når vi er på eventyr. Bl.a. skal vi smage vin fra det lille vineri Château Trillol, hvor de laver herlig Corbiere vin, som vi nyder til vores medbraget  frokost.

DAG 6 – MIDDELALDERFÆSTNING –  CARCASSONNE

1209 sendte paven et korstog mod katharerne, som paven betragtede som kætter. Katharerne havde gjort Languedoc til deres hovedsæde. Alle herremændene fra Midi gjorde sig klar til kamp herunder Trencavel, vicomten af Carcassonne, Béziers og Albi som var katharernes højborge. Efter erobringen af Béziers og massakren på befolkningen, søgte korsriddernes største fjende tilflugt i Carcassonne. Derefter begyndte belejringen… Den imponerende fæstning har ikke færre end 52 tårne og en borgmur på over 3 km. Der er tid til at kan du udforske de små, smalle gader, opleve den fantastiske Katedral eller sidde på en af de mange, gamle torve og nyde en kold øl eller en ægte fransk expresso. Vores frokost restaurant, som sætter os tilbage til Middelalderen, byder på en regional specialitet.

DAG 7 – BRIDGE, BRIDGE, BRIDGE OG HYGGE

Dagen står på Bridgeturnering ved vores 5 bridgeborde. Hotel Axat er selvfølgelig vært ved en lille gave til vinderne. Når maverne knurrer spiser vi en lækker picnic i Slotshaven. Om eftermiddagen er der tid til at pakke, gå den sidste tur, eller bare sidde ved floden med et køligt glas rose og dyppe tæerne i floden inden ’Le Chef’ præsenterer rejsens sidste aftensmåltid.

tegning af pige som slipper en ballon

DAG 8 – UDE GODT MEN HJEMME BEDST…

Selv om det vil være vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang.

I bliver hentet ved hotellet af bussen, og kørt til lufthavnen. Og nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande til næste eventyr…

Tak for denne gang og på gensyn!

Comments are closed.