Kultur – findes det, findes det her….

Findes det…..findes det her!

 

Området mellem Montagne Noir og Pyrenæerne i det sydlige Frankrig er ofte blevet kaldt ’Petite-France’ fordi det er karakteriseret ved store variationer på et relativt lille område. Hvert aspekt af Frankrigs kultur finder du her. Langs kysten er der brede endeløse strande. I syd er der store dramatiske klipper. Bag kysten findes et stort bakket område dækket af vinmarker, landbrug, skov og små landsbyer med typisk fredelig atmosfære.

Fantastisk mad, med smagfulde råvarer der er hentet direkte fra de levende og kulørte markeder, hvor du vil blive budt varmt velkommen af entusiastiske bønder, der stolte tilbyder smagsprøver på deres pølser, oste, brød, vine og meget mere.

Snup et glas af den sprudlende Blanquette de Limoux eller den søde Maury. Spis hjemmelavet pâte til et vidunderligt glas vin, sæt tænder i en baguetter, croissanter eller en af Frankrigs mere end 365 oste, det er her alt sammen……..

Områdets kultur er præget af trubadurerne og Katharernes livsfilosofi og intet andet sted i Frankrig finder man fest, farver, samhørighed og tolerance som her.

Occitansk – troubadourernes sprog, blev talt i dette område fra omkring år 1000. Det var netop sproget, der bandt området sammen og egnen var i den grad præget af livsnydelse, tolerance og kultur til forskel fra det kedelige Nordfrankrig . Det var her trubadurerne – sangerne og digterne – drog rundt og underholdt folket og hoffet med deres kærlighedssange og digte som en hyldest til kvinden og kærligheden. Det var her, folk var farverige og ligestillet. Området blev kaldt Occitanien.

Det var også i dette område vi fandt Katharerne – hvis simple budskab, der i sin enkelthed var ‘at vi skal være gode mennesker’ var så svært at efterleve. Katharismen fik en enorm opbakning og blev kendetegnet for områdets livsfilosofi. Det er netop denne filosofi og kultur som præger området den dag i dag.

Sammen med jer, skaber vi en enestående eventyrrejse med god balance mellem kultur, aktivitet, hygge og komfort.

Hotelaxat

Comments are closed.