UM 2020

bjerge i horisonten. gruppe sidder mellem blomster og spiser frokost

Sydfranske forkælelser!

Eventyrrejse for mennesker med sans for forkælelse 

 

Det centrale i rejsen er ikke blot at rejse. Her handler det om at være sammen om de gode ting, at få store oplevelser og leve i nuet. Du får masser af frisk luft, god motion, store naturoplevelser, kultur og godt selskab. Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, det giver os mulighed for at nyde de ­flotte omgivelser, den forskelligartet natur, de små hemmelige steder, den lokale befolkning. og på toppen af det hele, står vores kok klar med lækker mad og udsøgte vine.

Vi bor i en lille og overskuelig fransk landsby

Sclerose rejse for mennesker ramt af sclerose

Her møder du det autentiske sydfranske. Languedoc er en perlerække af spektakulære udsigter, smukke borge, vinmarker, markeder og ikke mindst de lange lune sommeraftener, fyldt af duften fra de mange vilde blomster og krydderurter, og lyden af skovene og floden der bruser gennem byen. Blandet med et væld af fuglestemmer og cikadesang. Du kan se ørnene hænge oppe over borgenes forrevne tinder, og drømme dig tilbage til en anden tid, mens du sidder på en hyggelig cafe, med en god kold øl, et glas perlende vin, eller en kop god espresso.

Men du får også mulighed for at opleve den magiske kombination af at være i Frankrig, når du er uden for hotellet, mens du i næste øjeblik inde på hotellet, er der, hvor vi taler dansk, og kan vejlede og hjælpe dig på dit eget sprog. Vi, jeres danske værter, har i over 17 år boet i Sydfrankrig det meste af året, og vi kender hele området rigtig godt. Vi ved, at det er vigtigt, at alt foregår i et tempo, hvor alle kan være med. Ingen stress, intet jag, det er dig, der for en gangs skyld bestemmer tempoet.

Hotellet

Hotel Axat er et lille familiedrevet hotel med få værelser. Vi bor småt men godt med plads til både dig og din partner. Alle værelserne har eget bad og toilet. De er rene og hyggelige med gode senge – med dyner eller den velkendte ’kuvert-opredning’ efter eget ønske. Alle værelser er indrettet enkelt og individuelt.

Sclerose

Vil du se tv, eller lytte til radio, så har vi en dejlig stor fælles stue, med sofaer, bøger etc. og med balkon ud til gaden hvor man kan se på bylivet.

Det er der, i stuen, at vi skaber rammen for fællesskab. Her kan vi mødes for at summe over dagens oplevelser og for at hygge om os selv.

Det er også her, du kan lave kaffe og thé. Hvis du har brug for at trække dig tilbage, er du velkommen til at tage en timeout her eller smutte over i hotellets lille gårdhave.
Her kan du sidde ganske uforstyrret under den store parasol kun omgivet af smukke blomster.

Her smager du på Pyrenæerne!

Køkkenchefen Gert’s mad er et kapitel for sig selv. Han nyder at finde gode lokale råvarer, inspireret af sæsonen. Al maden er fransk, og du vil komme til at spise god, veltillavet mad.

Hver dag hentes nye varer, for i Sydfrankrig nøjes man ikke med det næstbedste, tomaterne og salaten smager bare bedre, når de er friskplukkede.

Vinen er et kapitel for sig selv, både Gert og Cheri interesserer sig for gode vine, og har godt kendskab til egnens gode vinbønder. Du vil også komme ud og se, hvor den vin du har drukket har groet. En helt særlig oplevelse.

Vi befinder os i en tidslomme, hvor du har retten til langsommelighed

Hver dag byder på nye fælles oplevelser. Har man lyst til en “afslapningsdag” i Axat — i stedet for at tage på udflugt – Har du og din kære bare lyst til at holde i hånd og gå alene i den lille by, så er det det I gør.

kronisk sygdom

Vi kan ikke drage fordel af ‘stordrift’ ligesom mange rejseselskaber med kæmpehoteller og voldsomme buffeter – men det vil vi heller ikke!

Vi vil det nære, det menneskelige, det rare. Du er ikke bare en kunde – du er unik, for du er VORES gæst.

Du fortjener opmærksomhed og det kan du kun få når du rejser i en lille og eksklusiv gruppe, som vil hinanden. Derfor er vi aldrig over 10-11 par eller ca 20 personer.

Tag med på rejsen, hvor du får alle udflugter, al maden du spiser og vinen du drikker til, overnatninger i gode senge, og ikke mindst en rejseleder der taler dansk, og som kender området.

Program

Rejsen omfatter:

 • Flyrejse t/r København – Frankrig. Alle skatter og afgifter
 • 20 kg. indchecket bagage samt 10 kg håndbagage
 • Når du ankommer i Frankrig, står Cheri og tager imod dig og gruppen.
  Klar til at give jer en uforglemmelig uge.
 • Vores egen bus kører jer til Axat. På vejen til Axat besøger vi den gamle historiske middelalderby Bezier. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre.
 • Alle udflugter sker i vores egen bus, så vi kan holde pauser, når vi har behov for det.
 • Alle entréer til de steder vi skal besøge er selvfølgelig også med i prisen.
 • Syv overnatninger i hyggelige dobbeltværelser på det autentiske landsby hotel, Hotel Axat. (Tillæg for enkeltværelse)
 • Du kan få fat på os 24/7, hvis du eller din partner har brug for hjælp eller lægeassistance.
 • Syv herlige morgenbuffeter med god kaffe/te og nybagte croissants, brød, frugt, hjemmelavet marmelade, lokal honning mv.
 • Syv frokoster enten hjemmelavede lækre sandwich eller Gert’s udsøgte picnic. En dag spiser vi frokost på en typisk fransk restaurant, hvor vi senere skal besøge Europas største Middelalderborg.
 • Syv aftenmåltider tilberedt med passion. Vores køkkenchef Gert tryller
  med potter og pander. Hver aften frembringer en lækker 3-retters menu med årstidens lokale råvarer og herlige egns specialiteter.
 • Alle aftensmåltider er inkl. god vin fra Languedoc-Roussillon. For ‘Lige børn leger bedst’ – det kræver nemlig sin vin at matche den lækre mad, så vi har fundet vine, der passer til netop dagens menu. Hver enkelt vin bliver indgående præsenteret og vi afslører, hvordan vi parrer vin og mad.
 • Byen har sin egen kilde, med vand der kommer direkte ud af klippen, øst for byen. Det er herfra de lokale henter deres vand, og derfor de er så sunde og får så god en alderdom, påstår de! – Så selvfølgelig henter og serverer også vi byens kolde kildevand til alle aftenmåltider
 • I den ‘gamle telefonboks’ ved opholdsstuen, kan du lave dig en kop te eller kaffe lige når det passer dig, og hvor der altid er lidt sødt til kaffen.
 • Ved hjemrejsen, bliver I afhentet lige foran hotellet, og kørt til lufthavnen i bus.

Ud over det du kan nyde på rejsen, er der også rare mennesker omkring dig.

 • ‘Le Chef’ Gert Rasmusson – den fantasifulde kok
 • Dansktalende turleder Cheri Rasmusson
 • Alle lokale by og hotel skatter samt gebyr til Rejsegarantifonden er selvfølgelig også inkluderet.

Dog omfatter rejsen ikke:

Rejse- og afbestillingsforsikring. Det er forbi mange allerede har en årsrejse- og afbestillingforsikring hos eget forsikringsselskab.

 

StartdatoFredag 31.08.2018 – Fredag 07.09.2018
MødestedKøbenhavns Lufthavn
LokalafdelingVærløse
DeltagelseKun for medlemmer
Pris
11.450,00 kr. pr. pers. Enkeltværelse +1200,- kr. (begrænset antal enkeltværelser)
TilmeldingKnud Vedel,
KørestolNej – det 200 år gamle hotel har trapper og og andre spøjse krummelurer,
ligesom terrænet, der omgiver os, vil være udfordrende for gangbesværede
TeleslyngeNej – vi er så lille en gruppe, at det ikke er nødvendigt

Vi glæder os til dig og dit selskab – A très bientôt au 2018!

Comments are closed.