eks ældresag værløse

Program

Hver dag begynder med en ’morgen-rask-gåtur’ for dem der har lyst og derefter morgenmad.

Dag 1. Afrejse – Ankomst til Hotel Axat
Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ time, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og undervejs holder vi en lille pause, for at strække benene. Når vi har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer, og området omkring os. Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe inden vi går til ro,

Dag 2. Gorge de Jaume – Grill
Vi skal til ’Gorge de Jaume’. Kløften kunne sagtens indgå som kulisse til Ronja Røverdatter. Vi går i duften af blomster og træer, stilheden i den vilde natur bliver kun afbrudt af den brusende flod som løber i bunden af kløften. Vi når de to borgruiner, Château de Sabarda og Château St Pierre de Fenouillet. Vi går op på den ene borgruin, hvorfra vi har en fantastisk udsigt. Foran os ligger det mystiske bjerg Bugarach.

Når vi kommer tilbage, mødes vi med kokken, som har tændt op i den store grill. Mens vi summer over dagens tur spiser vi herlig mad, med god vin til – ren nydelse.

Dag 3. Middelalderborgen – Carcassonne 
Vi kører til Carcassonne og indsnuser atmosfæren i byens gader inden vi spiser frokost på en typisk fransk restaurant. Vi går det korte stykke til Europas største fæstningsborg. Den imponerende borg har ikke færre end 52 tårne. Vi går på egen hånd i den gamle middelalderborg.

Dag 4. Byen for enden af vejen – hos Gedemor
Af snoede veje kører vi op og op til vi når 1.394 meter. Når vejen ender, er vi i byen Le Clat. Her skal vi besøge Gedemor, som er en af byens bare 18 indbyggere. Her lever hun sammen med sin mand af deres 50 geder. Vi skal høre, hvordan de laver ostene og vi skal selvfølgelig også smage. Vi skal på en kort gåtur, hvor vi fornemmer, hvor små vi er i forhold til de magiske bjerge.

Dag 5. Château med skønne dråber, fortryllende lille by

Vi kører forbi den enorme borg, som troner som en ørnerede i 800 meters højde. Vi skal besøger Château Trillol som laver herlig vin. Vi spiser vores medbragte frokost på Château Trillol, hvor vi selvfølgelig nyder de gode vine til.

Om eftermiddagen besøger vi den smukke lille by Cucugnan, hvis mølle, som stadig er i drift den dag i dag, troner på toppen af den lille by. Her er der mulighed for en lille gåtur eller købe en kop kaffe og nyde stemningen.

Dag 6. Marked – Afslapning, picnic i slotshaven, Pétanque og hygge
Vi besøger det lille lokale marked i Esperaza, hvor vi kan købe alt fra oliven til fornøjelige kittelkjoler. Sid på en cafe og lad en skøn blanding af fine franske damer og gamle engelske hippier fryde dit øje. Tilbage i Axat spiser vi picnic på byens lille ø. Eftermiddagen er til fri disposition. Gå en lille tur i eller omkring byen, spil pétanque på byens pétanquebane, sid i skyggen med en god bog eller dyp tæerne i floden.

Dag 7.  Rennes-le-Château – Maison Guinot
Vi kører til Rennes les Chateau og høre om en præsts hemmeligheder. Herfra videre til ‘Maison Guinot’, hvor vi kigger på produktionen af ’Blanquette de Limoux’’, efter rundvisningen spiser vi picnic og nyder bobler til.

Dag 8. Hjemrejse
Så er det atter tid til at sætte næsen mod Danmark efter en herlig og oplevelsesrig uge. m/-/-

Rejsen omfatter:

 • Flyrejse t/r København – Frankrig. Alle skatter og afgifter
 • 20 kg. indchecket bagage samt 10 kg håndbagage
 • Når du ankommer i Frankrig, står Cheri og tager imod dig og gruppen.
  Klar til at give jer en uforglemmelig uge.
 • Vores egen bus kører jer til Axat. På vejen til Axat besøger vi den gamle historiske middelalderby Bezier. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre.
 • Alle udflugter sker i vores egen bus, så vi kan holde pauser, når vi har behov for det.
 • Alle entréer til de steder vi skal besøge er selvfølgelig også med i prisen.
 • Syv overnatninger i hyggelige dobbeltværelser på det autentiske landsby hotel, Hotel Axat. (Tillæg for enkeltværelse)
 • Du kan få fat på os 24/7, hvis du eller din partner har brug for hjælp eller lægeassistance.
 • Syv herlige morgenbuffeter med god kaffe/te og nybagte croissants, brød, frugt, hjemmelavet marmelade, lokal honning mv.
 • Syv frokoster enten hjemmelavede lækre sandwich eller Gert’s udsøgte picnic. En dag spiser vi frokost på en typisk fransk restaurant, hvor vi senere skal besøge Europas største Middelalderborg.
 • Syv aftenmåltider tilberedt med passion. Vores køkkenchef Gert tryller
  med potter og pander. Hver aften frembringer en lækker 3-retters menu med årstidens lokale råvarer og herlige egns specialiteter.
 • Alle aftensmåltider er inkl. god vin fra Languedoc-Roussillon. For ‘Lige børn leger bedst’ – det kræver nemlig sin vin at matche den lækre mad, så vi har fundet vine, der passer til netop dagens menu. Hver enkelt vin bliver indgående præsenteret og vi afslører, hvordan vi parrer vin og mad.
 • Byen har sin egen kilde, med vand der kommer direkte ud af klippen, øst for byen. Det er herfra de lokale henter deres vand, og derfor de er så sunde og får så god en alderdom, påstår de! – Så selvfølgelig henter og serverer også vi byens kolde kildevand til alle aftenmåltider
 • I den ‘gamle telefonboks’ ved opholdsstuen, kan du lave dig en kop te eller kaffe lige når det passer dig, og hvor der altid er lidt sødt til kaffen.
 • Ved hjemrejsen, bliver I afhentet lige foran hotellet, og kørt til lufthavnen i bus.

Ud over det du kan nyde på rejsen, er der også rare mennesker omkring dig.

 • ‘Le Chef’ Gert Rasmusson – den fantasifulde kok
 • Dansktalende turleder Cheri Rasmusson
 • Alle lokale by og hotel skatter samt gebyr til Rejsegarantifonden er selvfølgelig også inkluderet.

Dog omfatter rejsen ikke:

Rejse- og afbestillingsforsikring. Det er forbi mange allerede har en årsrejse- og afbestillingforsikring hos eget forsikringsselskab.

StartdatoFredag 31.08.2018 – Fredag 07.09.2018
MødestedKøbenhavns Lufthavn
LokalafdelingVærløse
DeltagelseKun for medlemmer
Pris
11.950,00 kr. pr. pers. Enkeltværelse +1500,- kr. (begrænset antal enkeltværelser)
TilmeldingKnud Vedel,
KørestolNej – det 200 år gamle hotel har trapper og og andre spøjse krummelurer,
ligesom terrænet, der omgiver os, vil være udfordrende for gangbesværede
TeleslyngeNej – vi er så lille en gruppe, at det ikke er nødvendigt

Vi glæder os til dig og dit selskab – A très bientôt au 2018!

Comments are closed.